O serie de manifestări culturale și artristice vor avea loc duminică, 18 iunie, în satul Rădinești, comuna Dănciulești, județul Gorj, prilejuite de „Ziua Rădineștilor“. Acestea vor debuta în prima parte a programului cu o întâlnire la Muzeului Satului Rădinești, înființat în urmă cu 50 de ani, urmată de sesiunea anuală a Societății Cultural-Științifice Rădinești-Gorj. În cadrul acesteia vor fi înmânate diplome de excelență unor personalități care au contribuit la promovarea valorilor culturale.Totodată va fi dezbătută tema „Inițierea și dezvoltarea destinației turistice Dealul Muierii“ de către prof. Marin I. Arcuș, dr. Maria Petrescu, dr. Radu Constantinescu, dr. Gabriel Vlăduț, ec. Valentin Mitrică, dr. Constantin M. Arcuș. Participanții vor degusta produse gastronomice locale pregătite în vremuri de demult de oamenii locului (zăbic, prăjitură de mălai, păsat, umplătură, cocârțău, azmă pe vatră) și readuse în atenția celor de astăzi de două localnice inimoase și harnice, Ecaterina Popescu (fiică) și Ioana Andronie (mama celei dintâi).

În cea de-a doua parte a programului manifestărilor, de la ora 15:00, atenția tuturor participanților și invitaților satului Rădinești se va îndrepta asupra Festivalului – Concurs al Cântecului Popular „Perlele Olteniei, ajuns la ediția a II-a. Vor cânta în fața publicului soliști vocali acompaniați de tarafuri sau orchestra, după care juriul va delibera în vederea acordării de premii celor mai merituoși.
Duminică, de la ora 18:00, sărbătoarea satului Rădinești va continua cu un regal folcloric sub titulatura „Hai la horă-n Rădinești“ susținut de artiste consacrate precum Mariana Ionescu Căpitănescu, Maria Dinu, Daniela Safta, cu participarea tinerei Ioana Stana, și de taraful „Marcel Parnica“ coordonat de cel care îi dă numele, nimeni altul decât fostul dirijor al orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, Marcel Parnica.

Primăria Dănciulești, Consiliul Local Dănciulești și Întreprinderea Socială Societatea Cultural-Științifică „Rădinești-Gorj“ îi așteaptă la sărbătoarea satului Rădinești pe toți fiii satului rămași acasă sau plecați pe alte meleaguri pentru a se reuni și a împărtăți bucuria revederii și a păstrării tradițiilor străvechi ale locului.